+31(0)6 - 15 375 940
Helena Sustainable Innovations
Advies & realisatie energietransitie. Adviesgesprek? Maak een afspraak!
+31(0)6 - 15 375 940 Adviesgesprek? Menu

Gas eruit, energieopslag erin

Helena all-electric concept

Winnaar - All-Electric Challenge 2018Waarom zou je de energie van ver halen, als je de energie op je dak kan opwekken, voor je voordeur kan opslaan en op elk gewenst moment die energie kan omzetten voor gebruik.

Met het Helena all-electric concept kan elke bestaande redelijk tot goed geïsoleerde woning tegen relatief lage kosten van het gas los naar all-electric (bijna) nul op de meter (NOM) worden gebracht.

Door de PV panelen op het dak te koelen met een warmtewisselaar aan de achterzijde, kan naast elektrische ook thermische energie (T) worden opgewekt met zogenaamde PVT panelen. Door vervolgens iedere woning vanaf de straat aan te sluiten op een zogenaamde bodemlus kan in de zomer opgewekte warmte in de bodem worden opgeslagen voor gebruik in de winter. Met een efficiënte warmtepomp kan deze warmte omgezet worden in bruikbare warmte voor warm tapwater en verwarming van de woning. Bij grootschalige blok voor blok aanpak en woning gebonden financiering resulteert het Helena concept in lagere maandlasten incl. financiering. Bij stijgende gasenergieprijzen wordt dit financieel voordeel alleen maar groter.

In de (nabije) toekomst kunnen batterijen, zoals thuisbatterij, wijkstation en/of EV-auto gebruikt worden voor de opslag van elektrische energie voor de woning. Dit concept is daarom toekomst vast in geval van afschaffing van de salderingsregeling.

Innovatieve duurzame mededelingen

All-electric woonkantoor boerderij

Hoeve Wildrijk bijna Nul op de meter (NOM)

Woning / kantoor Hoeve Wildrijk in Zoetermeer is in 2016 van het gas los naar all-electric bijna NOM gebracht op basis van het Helena all-electric concept. In 2018 wordt gestart met de voorbereiding voor opslag van elektriciteit op basis van vehicle to grid (V2G).

Lees meer over dit duurzame project

22-08-2018 - Duurzaam Gebouwd

Wij maken de blauwdruk voor de future city

23.000 woningen los van aardgas

Ook Lansingerland gaat ‘van gas los’

Grootschalige aanpak all-electric concept

Start Briellestraat fase 2

Bekijk onze mededelingen